לשניצל עצמו משתמשים ב"סוליות סויה" - חומר קל משקל, תוצר לוואי של תעשיית השמן. זהו חומר גלם זול ואפשר לרכוש בחנויות טבע, חנויות תבלינים וכו. הוא לא מאוד בריא, דרך אגב, ולכן לא מומלץ בעיני לאכילה מדי יום (עם זאת, אם עומד מנגד שניצל עוף - ברור שעדיף את הסויה).
חומר הגלם קשה וסיבי, לכן צריך לבשל אותו מראש. זה דורש הכנה אבל שווה.
עוד יתרון משמעותי הוא שאין ריח כבד של טיגון למרות שהשניצלים מטוגנים.
אז ככה:
100 גרם סוליות סויה
1/2 כוס קמח עדשים כתומות
2 כוסות פצפוצי אורז מלאים ללא מלח או סוכר
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
כפית מלח
כף זרעוני שומשום
לבישול מקדים של הסויה:
2 ליטר מים
2 כפיות מלח
כפית כורכום או תערובת תבלינים כמו חוויאג' למרק
מבשלים את סוליות הסויה בסיר מכוסה עם מים ותבלינים במשך כחצי שעה. מסננים את המים. מחכים שיתקרר לגמרי וסוחטים את הסויה משאריות המים. חשוב לסחוט היטב לקבלת שניצל קריספי.
להכנת הציפוי:
טוחנים בבלנדר פצפוצי אורז + תבלינים עד קבלת מרקם וצבע של פירורי לחם. מוסיפים לתערובת כף שומשום.
טובלים כל שניצל בקמח עדשים
ולאחר מכן בתערובת הפצפוצים.
מטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
Comments